Herdenking 4 mei Waalsdorpervlakte dit jaar niet toegankelijk voor publiek

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is de jaarlijkse herdenking op 4 mei 2021 op de Waalsdorpervlakte net als in 2020 helaas niet toegankelijk voor publiek. Om besmettingsgevaar te voorkomen is het gebied op dinsdag 4 mei 2021 vanaf 16.00 uur niet meer toegankelijk en onder politiebewaking gesteld.

Besloten ceremonie op de Vlakte van Waalsdorp

In overleg met de gemeente Wassenaar en de Veiligheidsregio Haaglanden is er wel toestemming om een besloten ceremonie te houden. Hierbij wordt rekening gehouden met de 1,5-meter-afstandsregel van elkaar.

De wacht houden en het luiden van de Bourdonklok

Het bestuur van Vereniging Erepeloton Waalsdorp zal, samen met een zeer beperkt aantal leden, de Bourdonklok luiden en op wacht staan bij het monument

Kranslegging

Twee bestuursleden van het Erepeloton Waalsdorp zullen een krans leggen namens de vereniging en alle nabestaanden van de op de Waalsdorpervlakte gefusilleerde verzetsstrijders. De burgemeester van de gemeente Wassenaar, vertegenwoordigers van de Stichting Nationale Herdenking ’s-Gravenhage, Nationaal Monument Oranjehotel, Dunea en Stedin, zullen eveneens een krans of een bloemstuk leggen. Dit alles uiteraard op gepaste afstand van elkaar.

Herdenk thuis

In deze tijd wordt u opgeroepen om de 4 mei-herdenking thuis via de televisie of online te volgen. De vlaginstructie voor deze dag is dit jaar dat de vlag halfstok mag hangen van zonsopkomst tot zonsondergang.

Een liveregistratie van de herdenking wordt verzorgd door RTL4.