Deze website wordt gesponsord door Protagonist
Deze website wordt gesponsord door 
Mededeling:
Tot onze enorme spijt en tot groot verdriet zal door de vandaag (23 maart 2020) aangekondigde extra maatregelen door Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, die tot in elk geval 1 juni zullen duren, de Dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte, voor het eerst in de geschiedenis, GEEN doorgang kunnen vinden. Het is niet toegestaan, ook niet op eigen gelegenheid, samen te komen bij het verzetsmonument aldaar.

Het bestuur


Luister hier naar het interview dat voorzitter Vincent Gaal gaf op 25 maart 2020 aan radio Den Haag FM over het niet-doorgaan van de herdenking op de Waalsdorpervlakte
 Deze site is bedoeld als een eerbetoon aan alle verzetshelden die in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter op de Waalsdorpervlakte zijn gefusilleerd. Op de lijst met slachtoffers treft u alle, ons bekende, namen aan van de gefusilleerden en (indien beschikbaar) van iedere persoon een foto, zijn persoonlijke gegevens, achtergrondinformatie over zijn verzetswerk en informatie over zijn huidige begraafplaats (inclusief foto van zijn grafsteen) Ook zijn zo veel mogelijk foto's opgenomen van monumenten, die zijn geplaatst ter ere van deze mannen.

Verder vindt u op deze site onder meer informatie over (verleden en heden):
• de Vereniging Erepeloton Waalsdorp
• de Waalsdorpervlakte zelf
• de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei op de Waalsdorpervlakte
• de Nederlandse vlag en haar achtergronden en gebruik.

U kunt een bericht achterlaten in ons gastenboek, of een oproep plaatsen. Ook vindt u de mogelijkheid om met ons in contact te treden.

Al uw reacties zijn welkom!

 

Klik op plaatje voor
grotere afbeelding

Als u met uw muis op deze foto klikt opent u
beeld en geluid (1,25 Mb)


 

 


 

 

 

Privacy-verklaring en -reglement

© Vereniging Erepeloton Waalsdorp

Deze site wordt door de Vereniging Erepeloton Waalsdorp geheel in eigen beheer onderhouden.
Voor vragen over de site kunt u een mailtje sturen naar de
webmaster