Deze website wordt gesponsord door Protagonist
Deze website wordt gesponsord door 
De herdenking van vanavond is live te volgen op deze link

PERSBERICHT:

Herdenking 4 mei Waalsdorpervlakte dit jaar niet toegankelijk voor publiek

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is de jaarlijkse herdenking op 4 mei op de Waalsdorpervlakte dit jaar, helaas, niet toegankelijk voor het publiek. Vorig jaar kwamen ruim 3.000 bezoekers naar het verzetsmonument om te herdenken.

 

Om besmettingsgevaar te voorkomen is het gebied op maandag 4 mei 2020 vanaf 16.00 uur niet toegankelijk.

 

Besloten ceremonie op de Vlakte van Waalsdorp

In overleg met de gemeente Wassenaar en de Veiligheidsregio Haaglanden is er wel toestemming om een besloten ceremonie te houden. Hierbij wordt rekening gehouden met de 1,5-meter-afstandsregel van elkaar.

De wacht houden en het luiden van de Bourdonklok

Het bestuur van Vereniging Erepeloton Waalsdorp zal, samen met een zeer beperkt aantal leden, de Bourdonklok luiden en op wacht staan bij het monument. De klok zal niet door drie, zoals de afgelopen 60 jaar, maar door één persoon aan weerszijden worden geluid.

 

Kranslegging

De voorzitter zal, samen met de secretaris een kans leggen namens de vereniging en alle nabestaanden van de op de Waalsdorpervlakte gefusilleerde verzetsstrijders.

De burgemeester van de gemeente Wassenaar, een vertegenwoordiger van de gemeente Den Haag, vertegenwoordigers van de Stichting Nationale Herdenking ’s-Gravenhage en van Stichting Oranjehotel, Dunea en Stedin, zullen eveneens een krans of een bloemstuk leggen. Dit alles met gepaste afstand van elkaar.

 

Herdenk thuis

In deze tijd wordt u opgeroepen om de 4 mei-herdenking thuis via de televisie of online te volgen. De vlaginstructie voor deze dag is dit jaar, dat de vlag halfstok mag hangen van zonsopkomst tot zonsondergang.

Een liveregistratie van de herdenking wordt verzorgd door RTL4.

 Deze site is bedoeld als een eerbetoon aan alle verzetshelden die in de Tweede Wereldoorlog door de bezetter op de Waalsdorpervlakte zijn gefusilleerd. Op de lijst met slachtoffers treft u alle, ons bekende, namen aan van de gefusilleerden en (indien beschikbaar) van iedere persoon een foto, zijn persoonlijke gegevens, achtergrondinformatie over zijn verzetswerk en informatie over zijn huidige begraafplaats (inclusief foto van zijn grafsteen) Ook zijn zo veel mogelijk foto's opgenomen van monumenten, die zijn geplaatst ter ere van deze mannen.

Verder vindt u op deze site onder meer informatie over (verleden en heden):
• de Vereniging Erepeloton Waalsdorp
• de Waalsdorpervlakte zelf
• de jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei op de Waalsdorpervlakte
• de Nederlandse vlag en haar achtergronden en gebruik.

U kunt een bericht achterlaten in ons gastenboek, of een oproep plaatsen. Ook vindt u de mogelijkheid om met ons in contact te treden.

Al uw reacties zijn welkom!

 

Klik op plaatje voor
grotere afbeelding

Als u met uw muis op deze foto klikt opent u
beeld en geluid (1,25 Mb)


 

 


 

 

 

Privacy-verklaring en -reglement

© Vereniging Erepeloton Waalsdorp

Deze site wordt door de Vereniging Erepeloton Waalsdorp geheel in eigen beheer onderhouden.
Voor vragen over de site kunt u een mailtje sturen naar de
webmaster