Rondleiding 16 juli 2008

Op woensdag 16 juli hebben de EW-bestuursleden Joop van Hagen en Wendy Broer-van der Hak een delegatie van 4 personen uit het Zuid-Afrikaanse Buffalo City rondgeleid.
De bevolking van Buffalo City heeft behoefte aan een monument waar zij hun doden kunnen herdenken. De herdenkingsplek zal in de nabijheid zijn van een 'begraafplaats' met gedode verzetsstrijders en een brug waar een berucht incident heeft plaatsgevonden. Men is derhalve doende zich te oriŽnteren op herdenkingswijzen, zoals die bijvoorbeeld op de Waalsdorpervlakte plaatsvindt.
Gastheer van de 4 gedelegeerden is de heer Jos Hemelaar, een advocaat uit Leiden, die door de stedenband Leiden-Buffalo City nauw betrokken is bij dit project

Jos Hemelaar vertaalt de tekst op het informatiebord.

De delegatie uit Buffalo City (Zuid Afrika), van links naar rechts: mevrouw Pango (wethouder), mevrouw Wendy Maqekeza Gelada (directeur Social Services), de heer Sim Gwana (General Manager) en Adrian van de Merwe (medewerker planning).

Dear people of Buffalo City: it was een great pleasure to meet you and to show you around and we wish you all the best with your project!
 

 TERUG NAAR OVERZICHT