aankondigingDeAppel

Oud-gevangene Eduard Veterman schreef in 1945 het toneelstuk “Oranje Hotel”, dat in de jaren na de oorlog 150 keer werd opgevoerd, o.a. bij één van de eerste herdenkingen in het Oranjehotel. Het toneelstuk verbeeldt een dag in het leven in cel 470, medio 1943, waar zes mannen gevangenen zitten. De gesprekken van de mannen gaan over hun persoonlijke ervaringen en het verloop van de oorlog. Er is contact met de naburige cellen via de buizen en gaten in de dunne muren van de cellen. De mannen krijgen te maken met de angst van verraad, verhoren en veroordeling, vooral als de avond valt

In het kader van de landelijke theateractiviteiten “Theater na de Dam” is het toneelstuk binnenkort, na bijna 70 jaar, weer te horen. Op maandagavond 4 mei 2015 leest toneelgroep De Appel het toneelstuk om 21:00 uur in de grote zaal van het Appeltheater, Duinstraat 6 in Den Haag/Scheveningen. Voorafgaand aan de voorstelling geeft de vice-voorzitter van de Stichting Oranjehotel een korte introductie over het Oranjehotel.

De Stichting Oranjehotel beveelt het bijwonen van deze voorstelling van harte aan. De toegang is gratis, maar het is wel noodzakelijk op kaartjes te reserveren bij de Appelkassa aan de Duinstraat 6 of telefonisch 070 3502200. De kassa is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie kunt u de website van toneelgroep De Appel raadplegen. DeAppel

 

 

 TERUG NAAR NIEUWS