Onderstaande Column van Roelof Hemmen is geplaatst met zijn schrijftelijke toestemming d.d. 5 december 2014. Bedankt Roelof!
Onder deze column kunt u lezen waarom wij tot plaatsing ervan zijn overgegaan.Het is helemaal waar natuurlijk, dat televisiekijkers de floormanagers zo goed als nooit te zien krijgen. In het geval van déze floormanager ligt dat voor iedereen, die bij de organisatie van de dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte betrokken is, een beetje anders. Pierre is gedurende zéér vele jaren de vaste floormanager geweest bij de live-uitzending van onze herdenking. Wij van de Vereniging Erepeloton Waalsdorp kennen hem dus wel degelijk. Een reuze-aardige kerel en gelukkig ook een kei in zijn vak. Natuurlijk is iedere live-uitzending heel spannend voor alle betrokkenen, maar bedenk hier even bij, dat de dodenherdenking altijd op de seconde nauwkeurig moet worden uitgezonden! Geen routineklusje dus!
Pierre begint al in de middag met zijn werk. Met zijn koptelefoon op is hij dan druk in de weer met het timen van alles en het maken van afspraken over signalen met (ik neem aan) de regie. Alles wordt nog een aantal keren gecheckt en dan moet het gebeuren. Als een havik waakt hij over alles en iedereen die daarvoor in aanmerking komt. Pierre neemt zijn werk bloedserieus en dat is voor een uitzending waar wij nauw bij betrokken zijn natuurlijk bijzonder plezierig. Over plezier gesproken: Pierre houdt beslist ook van een geintje (als dat kan) en als hij niet serieus hoeft te zijn, lacht hij maar wat graag.
In bovenstaande column beschrijft Roelof op een geweldige manier hoe hij met Pierre heeft samengewerkt. De sfeer daarvan herkennen wij en daarom is verzocht deze column op onze site te mogen plaatsen, als eerbetoon aan Pierre. Bedankt Pierre, voor al die jaren dat je je bijdrage hebt geleverd aan de mooie registraties van 'onze' herdenking.
Onderstaand 2 foto's van Pierre: de eerste foto is uit 2013 met Suzanne Bosman en de tweede is uit 2014 met Daphne Lammers

 TERUG NAAR NIEUWS