Oproep-formulier                                             OPROEPEN LEZEN


Via onderstaand formulier kunt u op deze pagina oproepen plaatsen.

Uw bijdrage wordt eerst door de redactie gelezen (en indien nodig geredigeerd), voordat deze wordt toegevoegd in het gastenboek. Dit doen wij omdat we misbruik en en nodeloos kwetsende teksten willen voorkomen.

De redactie behoudt zich dan ook het recht voor bijdragen te weigeren, in te korten of te redigeren, zonder opgaaf van redenen en zonder voorafgaande toestemming van de inzender.

NB: Verzenden van dit formulier lukt alleen via http://www.erepeloton.nl
Daarnaast kan het zijn dat het met een andere browser dan Internet
Explorer niet lukt

Plaats een oproep op onze site:

Uw bericht wordt alleen geplaatst als u onderstaande gegevens invult:

Naam
Geboortedatum
E-mail
Datum
 


Uw oproep wordt eerst door de redactie gelezen (en indien nodig geredigeerd), voordat deze wordt toegevoegd op deze pagina. De redactie behoudt zich dan ook het recht voor bijdragen te weigeren, in te korten of te redigeren, zonder opgaaf van redenen en zonder voorafgaande toestemming van de inzender.

Geplaatste oproepen:
Mevrouw J. Bandsma-Zeelt
Datum: 23 maart 2010
Mailadres: l.bandsma1@kpnplanet.nl
heeft iemand voor mij verdere in formatie over Willem Hendrik zeelt heeft in het verzet gezeten  weet dat hij verraden is door een vrouw die met hem mee reisde via Frankrijk naar spanje is gevangen genomen en naar het oranje hotel gebracht later naar vucht en naar Dachou is in mei op 23 augustus geboren in den haag op 31 mei 1945 is hij overleden in het vootmalige concentraatiekamp Dachou  is begraven later op het ere veld frankfort am main duitsland zijn naam staat ook op het ere bord in loenen op de veluwe
 
De heer/mevrouw Dr. P. Schneiders
Datum: 28 januari 2010
Mailadres: p.schneiders@casema.nl
Graag informatie over het verzet en de illegaliteit in Bussum 1940-1945.
 
Mevrouw E. Mulder
Datum: 28 juni 2009
Mailadres: ellentmulder@hetnet.nl
Ik ben al jaren in het bezit van een tekening 16 bij 21 cm. met originele lijst 28 bij 35 cm. getekend door Mieke Hooreman-de Jonge in sept. 1945 Mijn Opa en zijn dochter werkten in de oorlog in het Oranjehotel in Scheveningen, en een van de twee kregen deze tekening van Mieke Hooreman. Misschien is er nog fam. die deze tekening wil hebben.
 
De heer/mevrouw E. Molenaar
Datum: 5 mei 2009
Mailadres: ebeth@planet.nl
Ik ben op zoek naar informatie over mijn opa F. Kwantes en J. Kooiman uit Andijk in Noord-Holland. Mijn opa heeft waarschijnlijk werk gedaan voor het verzet. Een aantal jaren geleden kwam mijn moeder via via aan de weet dat er informatie moet zijn over de werkzaamheden van mijn opa en ene J. Kooiman.

Het is nooit duidelijk geworden wat zij hebben betekend voor het verzet tijdens de oorlogsjaren en mijn opa heeft er nooit iets over willen zeggen.

Het weinige dat mijn moeder weet is dat mijn opa misschien connecties had met de britse intelligence service, maar of dat klopt en hoe het zat weet zij niet. Jaren geleden zou er een afspraak zijn geweest met dhr. j. Kooiman en een aantal van de kinderen van mijn opa. Hij zou vertellen hoe het verhaal zat, maar vlak voor dat bezoek is hij overleden. Er zou sprake zijn van een zwart boekje waar informatie in stond. Waar dit boekje is, wie het heeft, of hoe het zat is nooit duidelijk geworden.

Ik ben op zoek naar informatie. Is er iemand die me hier iets over zou kunnen vertellen? Het is al heel lang geleden natuurlijk, maar een aanknopingspunt is welkom.
 

Mevrouw Leontine van der Heijden
Datum: 6 januari 2009
Mailadres: r.vander.heijden@quicknet.nl
Voor een vriendin ben ik op zoek naar informatie over haar oom Wilhelmus Petrus Born, zat in verzetsgroep te Katwijk, opgepakt en gefussileerd aan de Bezuidenhoutseweg te Den Haag. Hoop informatie te kunnen verkrijgen.
 
De heer Richard Dam
Datum: 18 oktober 2008
Mailadres: rich@rddam.nl
Onlangs heeft mijn zoon (17 jaar en een zeer geïnteresseerde in de Tweede Wereldoorlog) een In Memoriam bord gevonden op de boerderij - in de omgeving van Zeewolde - waar hij van school uit stage loopt.
Het bord lag eigenlijk voor oud vuil in een grote bak en niemand op die boerderij weet waar dat bord vandaan kwam. Na zorgvuldig te zijn schoongemaakt door Rutger (mijn zoon) is het bord weer goed leesbaar.

Rutger heeft een onuitputtelijke interesse in alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft. Dus hij is zeker niet een 'speelgoed-soldaatje'. Maar gaat juist in gesprek met mensen die de oorlog hebben meegemaakt en hij heeft inmiddels al meerdere boekenkasten vol staan met theorieën en verhalen over de oorlog. Ook vond hij onze trektocht door de Luxemburgse Ardennen zeer boeiend, daar we met een metaaldetector meerdere vondsten hebben gedaan. Dan met name aan de Duitse kant in de nog steeds bestaande schuttersputjes. De vondsten hebben we toen kenbaar gemaakt aan een museum in Diekirch. Het ging hierbij om tubes tandpasta, overblijfselen van blikjes voedsel, kogels enz. Die vondsten hebben we ook afgestaan.

Nu is het Rutgers grote wens om het bord weer in ere te 'herstellen'. Zijn deel heeft hij al gedaan. Nu wil hij heel graag de achtergrond van dit bord te weten zien te komen en het aan de nabestaanden overhandigen. Helemaal afhankelijk van de achtergrond van het bord.

Kunt u ons verder helpen in onze zoektocht? Voor info en/of contact kunt u onze website bezoeken.

http://www.damwebdesign.eu/memoriam

Met vriendelijke groet,
Richard Dam en Rutger Dam
 

J. Bandsma Zeelt
Datum: 16 april 2008
Mailadres: l.bandsma1@kpnplanet.nl
ikben op zoek naar meer gegevens over Willem Hendrik Zeelt hij was verzetsrijder zijn naam komt voor in het gedenkboek oranjehotel hij is naar Dachau overgebracht en is daar overleden aan de gevolgen van vlek typhus gearresteerd op 28--07-1944 bij de spaansegrens naar utrecht in de gevangenis gezeten en daarna is hij naar Dachau overgebracht heeft daar de bevrijding nog mee gemaakt hij is begraven op het Waldfriedhof in Dachau in1956 zijn zijn stoffelijke resten overgebracht naar het Ere velt in frankfurt am main
 
De heer Hans Berkhout
Datum: 26 maart 2008
Mailadres: h.berkhout1@home.nl
Ik ben tijdens de hongerwinter als knaap van 14 jaar vanuit Den Haag meerdere malen het Spergebied binnengetrokken om hout te slopen. Ik ben nu bezig deze strooptochten op papier te zetten, omdat naar mijn mening over deze kinderen, want dat waren we, die er in bittere kou op uitgestuurd werden bijna niets is vastgelegd. Die `houthaler', zoals we ons noemden maken toch ook deel uit van de geschiedenis. Juist kinderen van mijn leeftijd konden toen nog over straat zonder al te veel risico opgepakt te worden. Ik woonde toenmaals in de Transvaalwijk en hoewel wij voor de oorlog vaak naar het Stillestrand trokken om te zwemmen, kende ik het Spergebied eigenlijk niet. Ik ben nu op zoek naar de begrenzing ervan in 1944 en 1945, zodat ik me beter kan documenteren en proberen de juiste route die we toen liepen vast te leggen. Ook zou ik wat meer willen weten over de chronologische volgorde van het slopen. Welke straten werden het eerst ontruimd? En welke in 1944? Dit soort informatie zou ik heel graag ontvangen omdat er maar weinig over te vinden is. Bij voorbaat dank, Vr.gr. Hans Berkhout
 
Mevrouw Paula van Wordragen
Datum: 19 maart 2008
Mailadres: paulavanwordragen@hotmail.com
Gaarne wil ik in contact komen met mensen die me meer kunnen vertellen over het Oranjehotel en de bedoeling ervan. En ook of er mensen zijn geweest die Nicolaas Johannes van Wordragen hebben gekend. Ik zou zijn dochter zijn maar dat kan niet omdat ik van na 1950 ben en op de een of andere manier zijn naam draag. Ik wil weten wie ik ben , wie hij was en wat er is gebeurd. met vr. groet Paula
 
De heer Peter Schrijver
Datum: 9 oktober 2007
Mailadres: jhem@xs4all.nl
Peter Schriiver is op zoek naar zijn broer. De achternaam van zijn broer is waarschijnlijk Plomp, geb.datum 1942
 
De heer Bas Groenland
Datum: 2 oktober 2007
Mailadres: b.groenland@onsneteindhoven.nl
mijn schoonvader, jan van der kroon, woonde in de 2e wereldoorlog in het vitus ontspanningsgebouw te bussum (de latere tv-studio). hij bezorgde een illegaal krantje en hield ook onderduikers aan een plaats in het vereningingsgebouw. wie kent zijn verdere activiteiten?
 
Mevrouw M. de Graaf
Datum: 7 september 2007
Mailadres: Marianne.graaf@gmail.com
Wie heeft er informatie over Emma van Dillewijn. Zij is in Amersfoort opgepakt voor het herbergen van Joodse onderduikers. Zij is op 6 maart 1945 inn Ravensbruck om het leven gekomen. Gezochte informatie is in verband met genealogisch onderzoek naar de familie Van Dillewijn.
 
Mevrouw Nadida Oubari
Datum: 11 juni 2007
Mailadres: nadidaO@Kalungi.com
Ik ben op zoek naar informatie over mijn opa Theodorus Petrus (Peter) de Jong, geboren 7 februari 1903 te Den Haag. Van beroep stratenmaker. Bij het Rode Kruis is bekend dat hij is gearresteerd op 20 juni 1944 in Den Haag door de SD met als rede Streikhetze. Hij zou via Oranjehotel, Utrecht, op 10-8-44 zijn binnengebracht in Amersfoort in de sd gevangenis, toen naar Vught (cel 161) en op 5 of 6 juni naar Sachsenhausen/Oranienburg. Daar werd hij eerst ondergebracht in de Heinkel hallen en vervolgens te werk gesteld in het Wegenbouwcommando. In dit kommando waren ook: C. de Hart (brigadier van Politie) uit Den Haag, M.G. Lavertu (straatmaker) uit Amsterdam en Andre Haring uit Amsterdam. Vervolgens heeft hij zich gemeld voor het ziekentransport naar Bergen Belsen op 4 of 20 februari 1945. Op dit transport zaten naar alle waarschijnlijkheid E.A. Blom Sr uit Beekbergen (overleden) en dhr Reitsma uit Den Haag (rep.). Mensen die hebben getuigt zijn verder: W. Meeuwis uit Bussum, Jan Lemaire uit Hilversum, Andre Haring, MG Lavertu uit Amsterdam. Mijn opa verbleef in BB in Lager II en is op onbekende datum overleden in BB. Mijn moeder is de enigste nog levende en heeft haar vader nooit gekend, aangezien zij in de oorlog is geboren. Mijn opa is al eerder gearresteerd, nl ergens in 1941 (na April) en is toen gevlucht en teruggekeerd naar huis in begin 1944, waarna hij vervolgens weer is gearresteerd. Hij had een wond bij zijn nieren, waar hij naar eigen zeggen was geschopt. Over deze arrestatie is niets bekend bij het Rode Kruis. Volgens mijn oma vervalst mijn opa stamkaarten tezamen met de buurman de heer Blok (kan ook Blom zijn....) die na de oorlog is teruggekeerd. Hij is samen met deze meneer opgepakt na verraden te zijn geworden door de onderburen, die NSB'rs waren. Het woonadres tijdens de oorlog is ook niet zeker, maar is zeker in de Schilderswijk te Den Haag geweest. Het enigste wat mijn oma zich herinnerde is dat er altijd iemand aan de deur kwam die zich voorstelde als 'student uit Leiden'. Ik heb tot zover nergens iets over mijn opa gevonden. Ik doe deze oproep ook namens mijn moeder en hoop dat iemand ons kan helpen.
 
Mevrouw Baarspul-Plomp
Datum: 13 mei 2007
Mailadres: jasjeb@wanadoo.nl
Wie kan mij wat meer vertellen over de verzetsgroep uit Utrecht. Mijn vader Theodorus Cornelis Plomp heeft hier bijgezeten. Op een foto, gemaakt na de bevrijding staat de groep afgebeeld, Laan van Chartroise in Utrecht.
 
Koos van Staveren
Datum: 10 mei 2007
Mailadres: j.staveren7@chello.nl
k zoek het volgende boek, tegen betaling: "De Eerebegraafplaats te Bloemendaal". Heb geprobeerd het via de boekhandel te bestellen, was uitverkocht en vindt geen herdruk van plaats. Ook heb ik internet afgespeurd maar helaas het boek niet kunnen vinden. Uw reactie kun u sturen aan het hierboven vermelde emailadres. Bijvoorbaat wil ik u die reageert op mijn oproep alvast hartelijk danken. Koos van Staveren Dordrecht

 

Helene Aarnoudse
Datum: 6 mei 2007
Mailadres: heleneaar@hotmail.com
Ben opzoek naar het boek ,Gedenkboek Oranje Hotel, tegen betaling uiteraard.

 

Serge van der Spaa
Datum: 22 maart 2007
Mailadres: vanderspaa@hotmail.com
ik zoek informatie over mijn grootvader genaamd Marinus van der Spaa, hij zat in het verzet te Amersfoort en is o.a. betrokken geweest bij de overval op het distibutiekantoor van de voedselbonnen te amersfoort op de Scherbierstraat achter de zuidsingel. bij voorbaat dank voor u genomenn moeite.

 

Kim Vrooland
Datum: 26 januari 2007
Mailadres: kimvrooland@hotmail.com
ik ben kim vrooland en ik ben opzoek naar informatie over mijn opa cornelis louis johannes vrooland. graag zou ik meer informatie willen verkrijgen over hem. ik weet dat hij als proefpersoon is gebruikt en moest werken. als er iemand is die meer weet over mijn opa of denkt te weten neem alstublieft contact met mij op

 

Chr. Kerkhof
Datum: 19 november 2006
Mailadres: oranjevrijbuiters@planet.nl
Op 3 november 2006 is de "Stichting Eregraf en Monument Oranje Vrijbuiters" opgericht.
Doel van de stichting is o.a. het doen onderhouden van het graf en het monument voor de verzetsgroep "de Oranje Vrijbuiters" op de Gemeentelijke begraafplaats "Tolsteeg" te Utrecht. De stichting is op zoek naar nabestaanden van de verzetsgroep en ziet graag hun reacties tegemoet.

 
P.J. Baars
Datum: 12 september 2006
Mailadres: peter.baars@hetnet.nl
Lotgenoten en of verzetskennissen van Petrus (Piet) Baars, geb te den haag (1904-1945)worden verzocht contact op te nemen met P.J. Baars
Harry Hommes
Datum: 24 februari 2006
Mailadres: h.hom@planet.nl
Voor mijn onderzoek aangaande de berechting van ter dood veroordeelde landverraders (jaren '45 - '52) ben ik op zoek naar gegevens omtrent de landverraders van Droffelaar en Lambers, beiden geëxecuteerd op 16 november 1949. Ik weet dat een aantal van dat soort vonnissen op de Waalsdorpervlakte is voltrokken. Mijn vraag is: zijn deze lieden op de Waalsdorpervlakte aan hun eind gekomen? Mijn andere vraag: wat gebeurde er met de stoffelijke overschotten van geëxecuteerde landverraders? In de hoop dat U mij verder kunt helpen met mijn onderzoek (voor een publicatie van Historische Vereniging Assen) zou ik u zeer erkentelijk zijn.
Met vriendelijke groeten, Harry Hommes.
John Vliegen
Datum: 13 november 2005
Mailadres: jomilo@home.nl
Lieve Mensen , ik ben op zoek naar familie of bekenden van mijn oma Elisabeth Maria Vliegen. Haar roepnaam was Lies of Lieske Vliegen. Ze heeft in Eijsden gewoond en 1 adres was in ieder geval Contstantsteeg 1. Kent u mijn oma neem aub contact met mij op. Alvast bedankt voor uw moeite.
De heer Drs. G. Wiersma
Datum: 14 augustus 2005
Lilian Hilgevoord-Kranz
Datum: 18 juli 2005
Mailadres: l.hilgevoord@metterwoon.nl
Wie kan mij nog wat informatie geven over mijn oom, de heer CHARLES GODEFROID KRANZ, geboren 11-01-1922 te 's-Gravenhage, op 8 maart 1945 is hij gefusilleerd ivm aanslag Rauter. Hij was lid van de RVV Rotterdam.
Johan Walet
Datum: 11 juli 2005
Mailadres: waletjohan@hetnet.nl
DIT IS EEN REACTIE OP DE OPROEP VAN LEAH LEVINSON
ivm oproep 25/42005 reageer ik voor de hr.kj walet graag een reactie 0299 463805
Webmaster Erepeloton Waalsdorp
Datum: 8 mei 2005
Mailadres: webmaster@erepeloton.nl
Naast het Rauterkruis op de Waalsdorpervlakte staat sinds enige tijd (2002) een klein kruisje, waar een plaatje op bevestigd is, waarin de namen 'Ernst' en 'Jakob' gegraveerd zijn (zie foto). Op het kruisje zelf staat nog '6 mei 1945'. Wij zijn natuurlijk heel benieuwd ter nagedachtenis van wie dat kruisje geplaatst is en wat het achtergrondverhaal is. Op 4 mei jl. zijn er ook bloemen bij het kruisje neergelegd en op het lint van één boeket stond: 'Tulipe 1922-2000'.
Wie kan ons hierover nader informeren?
Nelleke Kirkilis-Eijsbergen
Datum: 4 mei 2005
Mailadres: nkirk@kabelfoon.nl
Mijn grootvader N.C. Eijsbergen is in de oorlog omgekomen in Sachsenhausen, heeft iemand meer informatie
Patricia de Zoete
Datum: 3 mei 2005
Mailadres: patricia.de.zoete@anp.nl
Wie kan mij wat meer vertellen over Pieter Nicolaas de Zoete? Hij is een oudoom van mijn vader en is op 17-06-1922 in Den Haag/Loosduinen geboren, van beroep bakkersknecht. Hij bij Moulins (Frankrijk) gearresteerd ivm koerierswerk en heeft tot juni 1942 in het Oranjehotel vastgezeten. Op 13 juni is hij vervoerd naar Utrecht en ter dood veroordeeld en gefusilleerd op 31 juli 1942 te Velsen. Zijn naam komt voor in de doodenboeken van het Oranjehotel en het 'Gedenkboek van het Oranjehotel' van E.P. Weber, maar meer weet ik niet van hem. Kan iemand mij meer vertellen??
Leah Y. Levinson
Datum: 25 april 2005
Mailadres: lyladam@hotmail.com
Ik ben op zoek naar zoveel mogelijk informatie over de volgende personen:
 
Douwinus Johannes Janse , geboren 09-10-1911 te Amsterdam en Karel Jacobus Walet, geboren 08-03-1915 te Amsterdam.
 
Beiden waren lid van de CPN en zaten in het verzet.
Van Douwinus is bekend dat hij rond 1942 is gearresteerd en gevangen heeft gezeten in verschillende gevangenissen waaronder het Oranjehotel.
Op 02-07-1943 is hij gefusilleerd op de Waalsdorpervlakte.
Zijn lichaam is nooit gevonden.  Hij is drager van het Verzetsherdenkingskruis.
Van Karel is minder bekend. Bijv. waar hij gevangen heeft gezeten en of hij een onderscheiding heeft ontvangen.
Hij is echter op dezelfde dag gefusilleerd als Douwinus (02/07/1943) maar niet op de Waalsdorpervlakte.  Alleen Douwinus komt voor op de lijst van gevallenen.
Karel's lichaam is ook nooit gevonden. Ook is er geen foto o.i.d.
 
Graag zou ik zoveel mogelijk te weten komen over deze 2 vrienden; hun activiteiten tijdens de oorlog; bijzonderheden omtrent hun arrestatie(s); hun gevangenisperiode; evt. publicaties in kranten e.d.; evt. mensen die ze (afzonderlijk) wellicht gekend hebben en of er nog foto's bestaan.
 
Ik ben pas begonnen met onderzoek en heb tot nu toe gebruik gemaakt van archieven e.d. op internet.  Echter, ik zou zeer dankbaar zijn met elke aanwijzing/informatie  die U mij zou kunnen verschaffen.
Met vriendelijke groet, L.Y. Levinson
Danny Verbaan, journalist Haagsche Courant
Datum: 16 maart 2005
Mailadres: dannyverbaan@hotmail.com  
OPROEP

Scheveningen was in de tweede helft van de Tweede Wereldoorlog veranderd in een spookdorp. Het kwam omdat het overgrote deel van de bevolking vanaf 1942 op last van de Duitse bezetter diende te verhuizen. Net als veel andere plaatsen - én ook Haagse wijken als de Vogelwijk, Kijkduin, het Statenkwartier en het Benoordenhout - bestempelde deze Scheveningen tot ‘Sperrgebiet’, vandaar. Als onderdeel van de Atlantik Wall werd de kuststrook een grimmige verdedigingslinie.

Haagsche Courant-journalist Danny Verbaan wil dit gegeven aangrijpen voor een boek dat zal verschijnen in de Historische Reeks van het Museum Scheveningen. Begin 2003 schreef Verbaan al ‘Verlaten Vesting’ over de evacuatie van Scheveningen (en Duindorp).
Zijn bedoeling is om een vervolg te maken dat zich volledig richt op het vissersdorp en de badplaats zoals die na de verhuizing van vele tienduizenden bewoners bleven functioneren; zo’n vijfduizend anderen mochten namelijk in hun huis blijven wonen.

Verbaan is op zoek naar mensen die in Scheveningen zijn achtergebleven en bereid zijn hun verhaal te doen. Zij kunnen zich melden op telefoonnummer
06 - 22 37 93 03, via de Haagsche Courant of via e-mailadres dannyverbaan@hotmail.com

 
N. du Celliée Muller
Datum: 2 februari 2005
Mailadres: nhcedcm@tiscali.nl
Mijn opa W.L.A. du Celliée Muller is in 1941 te Driebergen opgepakt omdat hij in het verzet zat. Via het Oranje Hotel te Scheveningen en naar ik meen Kamp Amersfoort is hij getransporteerd naar Oraniënburg Sachsenhausen waar hij in oktober 1942 overleden is. Wie heeft er meer informatie?? Bij voorbaat dank N. du Celliée Muller.  
Wim Groendijk
Datum: 13 augustus 2004
Mailadres: jadria@freemail.nl
Mijn opa, C Groendijk uit Vlissingen werkte in de tweede wereldoorlog als lichtdrukker bij De Schelde in Vlissingen. Wie heeft er meer info uit die tijd?  
Mijn oom: H.M.J. Gottlieb
Datum: 9 mei 2004
Mailadres: familie_clement@hotmail.com
Ik ben op zoek naar iemand die mijn oom Hendrikus, Martinus, Jan Gottlieb gekend heeft.Ik zou zo heel graag meer over hem te weten komen. Zijn roepnaam is Henk en in de oorlog was hij bekend als Blonde Henk. Als laatste zat hij in de KP van Den Haag, alwaar hij door verraad op de Laan van N.O Indie met de meesten van zijn ploeg opgepakt werd, ik dacht in september 1944. Hij deed veel samen met ene Hanegraaf. Hij heeft tot november 1944 in het Oranje Hotel te Scheveningen gezeten en is toen gefusilleerd op de Waalsdorpervlakte. Hij ligt begraven op de erebegraafplaats in Overveen, waar Hanegraaf naast hem ligt.
Wilhelmus Petrus Angenent
Datum: 15 april 2004
Mailadres: robskikattekwaad@hotmail.com
Wie heeft mijn opa gekend? Hij was timmerman in Den Haag in de oorlogsjaren. In 1944 werdt hij gearresteerd wegens illegale activiteiten, zat in de gevangenis in Scheveningen, is later op transport gesteld naar Neuengamme en is uiteindelijk vlak na de bevrijding omgekomen in kamp Sandborstel. Ik zou graag wat meer over hem te weten willen komen.
   
Kinderen uit de WOII
Lars Bos
Datum: 31 maart 2004
Mailadres: lars_dr@msn.com
Mijn naam is Lars Bos en ik ben 12 jaar oud. Ik ben op zoek naar mensen die in de Tweede Wereldoorlog kind waren. Omdat ik hierin geintresserd ben, heb ik er navraag naar gedaan. Maar er zijn geen eigen verhalen van kinderen in de oorlog. Graag zou ik verhalen hebben over mensen die in de oorlog kind waren. Wat zij hebben meegemaakt en hoe zij de oorlog vonden. Ik ben nog jong maar toch zou ik daar graag onderzoek naar doen. Lars Bos
Hendrik Theodoor Zwaan
Datum: 21maart 2004
Mailadres: janvogel@planet.nl  
Mijn oom, Hendrik Theodoor, werd op maandag 13 november 1944 gefusilleerd. Hij was de broer van mijn moeder, die nu 84 is. Mijn broer is vernoemd naar deze oom. Voor mijn moeder is het nog steeds een raadsel waarom hij gearresteerd werd. Kan het zijn door Keesje Bitter? Wie weet iets meer van de achtergrond van zijn arrestatie? Is bekend welke verzetsactiviteiten hij verrichtte? Met vriendelijke groet, Jan Vogel 033-4941730
Mijn opa Bastiaan Johannes Chervet
Bastiaan Johannes Chervet
Datum: 17 januari 2004
Mailadres: basjcher@wanadoo.nl
Mijn opa Bastaan Johannes Chervet naar wie ik genoemd ben is op 15-09-1942 gearresteerd (Den Haag) 06-11-42 naar Amersfoort vervoerd en op 25-01-1943 in Buchenwald overleden zijn zoon Dick Chervet is in Stadhagen omgekomen datum en verdere gegevens onbekend. Mijn opa staat te boek als jehova getuige, mij vader inmiddels overleden, is nooit erg duidelijk geweest over het hoe en waarom van mijn opa's arrestatie, sinds ik mijn opa ben tegengekomen in het gedenkboek Oranje hotel heb ik misschien een klein houvast, wie hij nu was. Mijn vraag is nu of er mensen zijn die hem gekend hebben os zijn zoon Dick die ook in het Oranje Hotel gezeten heeft en hoe het nu zit met het feit dat BJC jehova,s getuige was?een onderwerp wat in onze familie nooit ter sprake kwam, ik heb het idee dat mijn vader er zich voor schaamde of dat het anders was. Wie weet iets van Bastiaan Johannes Chervet. B.v.d. Bastiaan Johannes Chervet
oproep
Annie Mulder-Questro
Datum: 30 november 2002
Mijn vader heeft in de oorlog in het verzet in Den Haag gezeten. Hij woonde op de Aarnout Drostlaan. Hij was daar blokhoofd? Hij heeft bonkaarten vervalst, overval op distributiekantoor gepleegd en met koeriersters wapens vervoerd. De koerierster was z.g. in verwachting en stijf gearmd liepen ze over straat. Maar onder haar kleding waren allemaal wapens verborgen. Rondbrengen van het verzet blaadje 'God en de Koning' (wie heeft er nog één?) Hij was ook betrokken bij het opgraven van de gefusilleerden op de Waalsdorpervlakte. De eerste jaren na de oorlog stond mijn vader ook bij het monument op 4 mei. Maar dat is door de dokter verboden. Emotioneel kon hij het niet meer aan. Enkele namen die in de groep zaten: Vader en dochter van Delden, Fam.Lodders. Mijn vader deed het gevaarlijke werk maar bond zich niet (te gevaarlijk) daarom komt zijn naam nergens voor. Bij het verzet, B.S. en 1940-1945 geïnformeerd zonder resultaat. Mevr. Bijleveld Lodders moet in ±1984 een lintje gehad hebben. Hopelijk kunt U me helpen? Annie Mulder- Questro
                                                                              TERUG NAAR BOVEN