ISBN Jaar Titel Auteur/Uitgever
90 5429 181 8 2004 Soldaat in verzet - De belofte die Jan Verleun het leven kostte Do du Preez-Verleun en Pauline Wesselink/
Conserve
Vrijdagavond 5 februari 1943: een man drukt op de bel bij het huis van Hendrik Seyffardt, commandant van het vrijwilligerslegioen van de Nederlandse SS. De voormalige chef van de generale staf en luitenant-generaal b.d. van het Nederlandse leger doet zelf open. Er volgen enkele pistoolschoten. De volgende dag overlijdt de landverrader aan zijn verwondingen. De 23-jarige Jan Verleun is in zijn missie geslaagd, maar de jacht op hem is geopend.
Jan Verleun heeft dan al in het Nederlandse leger gevochten tegen de Duitse troepen die Nederland binnen zijn gevallen op 10 mei 1940. Na de capitulatie geeft Jan de strijd niet op. Hij sluit zich aan bij de verzetsgroep CS-6 en pleegt sabotagedaden tegen de nazi's. Do, zijn twee jaar jongere zus, raakt betrokken bij zijn activiteiten. Als vertrouwelinge van Jan hoort zij veel over de gevaarlijke opdrachten die Jan vervult. Soldaat in verzet geeft indringend weer hoe Jan zich in het verzetswerk stort en daarbij terechtkomt in een riskant spel van leven en dood.

417 pagina's, ge´llustreerd met enkele foto's

 TERUG NAAR BOEKENOVERZICHT