ISBN Jaar Titel Auteur/Uitgever
(geen) 2006 de KnokPloeg - Schimmen uit het verleden G. Gunnink/
Boom Courantenuitgeverij

'de KnokPloeg - Schimmen uit het verleden' is geschreven door Gerrit Gunnink, de zoon van Jan Gunnink (schuilnaam Ome Hein), de leider van de Meppeler KP (KnokPloeg). Gerrit was, net als zijn beide andere broers Klaas en Hendrik, actief in het verzet. De familie Gunnink wordt gezien als de meest toonaangevende Meppeler verzetsfamilie in de oorlogsjaren.
In dit boek onthult Gerrit Gunnink de laatste geheimen die de knokploeg tot op de dag van vandaag omgeven.
Hij heeft het boek ook bedoeld als hommage aan alle vrouwen en mannen die de verzetsmensen (die Gerrit Gunnink in zijn boek 'de verdrevenen' noemt) een schuilplaats hebben geboden.

Het boek is geschreven alsof het nog steeds bezettingstijd is. De heer Gunnink heeft zijn gedachten en gevoelens teruggezet naar de geest van die tijd. Wat hij van zijn achttiende tot zijn eenentwintigste jaar beleefde, dacht en van anderen hoorde, heeft hij in tientallen hoofdstukken, heel prettig leesbaar, genoteerd.

Onder de genoemde verzetshelden bevinden zich Gerrit Jan van den Berg (Henkie van Heusden), Henk Drogt (Harry), Fokke Jagersma (Jannes), Gerard Jansen (Pijp), Jacob Kraal en Jan Rijkmans.

Het (paperback) boek telt 285 pagina's.
Bestellen van het boek is mogelijk via info@boomcreatief.nl

 TERUG NAAR BOEKENOVERZICHT