ISBN Jaar Titel Auteur/Uitgever
97 80771026225 2008 The Occupied Garden Kristen den Hartog & Tracy Kasaboski / McClelland & Stewart
97 89047200529 2008 De kinderen van de tuinder Kristen den Hartog & Tracy Kasaboski / Artemis

Op 18 maart 2008 verschijnt het boek van de Canadese zusjes Kristen den Hartog enTracy Kasaboski over de oorlogsjaren van hun grootouders (Gerrit en Cor den Hartog) in het Zuid-Hollandse Leidschendam.  Het beschrijft hoe het dan jonge echtpaar met  jonge kinderen het hoofd boven water houdt, terwijl hun saamhorige Leidschendamse wijkje veranderd: een Joodse vriend verdwijnt en aan de overkant krijgen zij Duitse soldaten als buren.
Het gezin emigreert vlak na de oorlog naar Canada, waar de zussen later ook geboren zullen worden. De Nederlandse taal zijn zij niet machtig, maar het vaderland van hun familie bleek intrigrerend genoeg om op onderzoek uit te gaan. Mede met behulp van een oorlogsdagboek van een buurman van de grootouders, zijn zij gekomen tot 'the Occupied Garden'. De titel verwijst naar de tuin van de grootvader, waarlangs de treinen naar Duitsland raasden, vol met voedsel en andere goederen voor het Duitse volk.

Informatie over het 328 pagina's tellende boek, de auteurs en waar het te bestellen is, is te vinden op:
www.theoccupiedgarden.com.

De Nederlandse versie van het boek is op 1 augustus 2008 verschenen bij Uitgeverij Artemis onder de titel 'De kinderen van de tuinder'.
De Nederlandse versie telt 384 pagina's
www.uitgeverijartemis.com/result_titel.asp?Id=58

 

 TERUG NAAR BOEKENOVERZICHT