site stats
ISBN Jaar Titel Auteur/Uitgever
978-90-820036-1-1 2013 Danger Close Marco Kroon / UHB Uitgevers
ZEER WARM AANBEVOLEN!!

Verschijningsdatum: 19 november 2013:

Danger Close - de successen van een Nederlands Special Forces Peloton in Afghanistan

Marco Kroon is door Koningin Beatrix gedecoreerd met de Militaire Willems-Orde, de hoogste onderscheiding van ons land. Hij droeg deze dapperheidsonderscheiding op aan Special Forces Task Group Viper, de commando-eenheid die onder zijn leiding onder extreem moeilijke en vijandige omstandigheden in Afghanistan opereerde. Het leek een heldenverhaal. Maar niet lang na zijn decoratie werd Marco Kroon verdacht van handel in wapens en drugs, in beschuldiging gesteld en tot zijn vrijspraak door de media achtervolgd.

Openhartig, zelfkritisch, rauw en dicht op de huid schrijft Marco Kroon over zijn tijd als commandant van het Special Forces peloton in Afghanistan, over de Ridderslag en zijn val van hero to zero. Van dichtbij, door zijn ogen, beleven we de spannendste en meest succesvolle militaire operaties van onze tijd. Pagina’s vol adrenaline, de geur van zweet en kerosine, gordijnen van lood en de onvoorwaardelijke band van kameraadschap die elk gevaar doet vergeten. Maar ook: de onzekerheid, de frustraties en de gevechtsuitputting.

Voor het eerst en voor het laatst spreekt Marco Kroon zich uit.

 Inclusief nooit eerder getoond beeldmateriaal.

Alleen via info@marcokroon.nl kunt u een GESIGNEERD exemplaar verkrijgen. Het boek kost € 19,95 inclusief verzendkosten.

Het (paperback) boek telt 216 pagina's + 16 pagina's foto's in full colour.
Afmetingen van het boek: 15,5 x 23,5 cm
Met toestemming (d.d. 12 januari 2014) van het secretariaat van Marco Kroon geplaatst.
Dit boek is onder meer ook te koop bij bol.com

 TERUG NAAR BOEKENOVERZICHT