site stats
ISBN Jaar Titel Auteur/Uitgever
978 90 77490 29 7 2008 De Beethovenfout Ron de Vos / Uitgeverij Lemmens

Uitgekomen op 6 april 2008:

De Beethovenfout - Gevangene van de nazi’s

In 1940 werkt Edzard van Delden als politieambtenaar in Groningen. De Duitse bezetters eisen loyaliteit en onderdanigheid aan het nieuwe systeem. Edzard moet draaiboeken maken voor Jodenrazzia’s en beveiligingen organiseren rondom militaire transporten. Innerlijk staat hij voor een onmogelijke keuze. Verzet lijkt de enige juiste weg, maar wat zullen de gevolgen voor zijn gezin zijn?

Hij kiest voor verzet, maar wordt snel opgepakt. Ter dood veroordeeld verblijft hij in het Oranjehotel in Scheveningen en een tijd in Amsterdam. Na gratie moet hij werken in Duitsland. Aan het einde van de oorlog slaagt hij er in om naar Nederland terug te liften met militaire transporten.  

De Beethovenfout is gebaseerd op het dagboek dat Edzard van Delden bijhield tijdens zijn gevangenschap. Ron de Vos ordende de handschriften tot een verhaal, dat zelfs meer dan zestig jaar na dato beklemmend dichtbij komt. Zo is een uniek tijdsdocument ontstaan, dat het lijden van een individu universeel maakt. En hoe meer je leest, hoe meer je beseft hoe groot alle individuen bij elkaar waren; hoe groot hun lijden was, maar ook hun kracht, hun moed en hun geloof …

Het boek is te bestellen via lemmensonline voor € 17,95. In de maand april 2008 wordt het boek zonder bijkomende portokosten thuisgestuurd!

 TERUG NAAR BOEKENOVERZICHT