Was het 4 mei ’s morgens nog wat frisjes, dat zou gedurende de dag veranderen. Het werd een zonnige en warme dag zoals we die al een aantal jaar niet meer hebben meegemaakt op 4 mei. Door het schitterende weer werd het een drukke herdenking, waarbij de laatste bezoeker ruim over 23:00 uur langs het monument ging. Een voorzichtige schatting is dat er ongeveer 4000 bezoekers dit jaar de Waalsdorpervlakte hebben bezocht om daar te herdenken.

Uitzending

Zoals gebruikelijk, werd de Dodenherdenking live uitgezonden op RTL4. In deze uitzending ziet u ook een interview met Romy Heidt (21), derde generatie Erepelotonner. Zij vertelt waarom zij al 13 jaar lang op 4 mei samen met haar vader en opa, de hele dag op de Waalsdorpervlakte te vinden is. De gehele uitzending kan hieronder worden teruggekeken:

Interview met Ruud de Wild

Eerder op de avond had bestuurslid Jaap Fresco een kort radio-interview met Ruud de Wild voor het NPO Radio 2-programma De Wild in de Middag. Luister het interview hieronder terug:

Foto’s