RTL XL - Uitzending 4 mei

Dodenherdenking Waalsdorpervlakte 2022

We hebben er bijna drie jaar op moeten wachten, maar afgelopen 4 mei mocht er weer als normaal herdacht worden op de Waalsdorpervlakte. Vooraf was rekening gehouden met een drukkere herdenking dan andere jaren en die voorspelling kwam, in ieder geval deels, uit. De uiteindelijke telling vertelt ons dat er 2500 bezoekers langs het monument zijn gegaan. Dit is echter niet in overeenkomst met de enorme drukte op de Oude Waalsdorperweg. Het weer zat zeker niet tegen, hoewel het in de avonduren flink afkoelde. Dit heeft er ongetwijfeld toe bijgedragen dat veel mensen eerder al zijn omgekeerd. Uiteindelijk is een mooie en waardige herdenking geworden, zoals we die al die jaren gewend waren.

Onze dank aan alle bezoekers, maar zeker ook aan alle medewerkers van het Stedin, Dunea, Rode Kruis, de Reddingsbrigade, de brandweer, Politie Haaglanden, Koninklijke Marechaussee, de studenten van Pro Patria, HSSK, Scouting de Jaguars, Scouting Stanley 55, de Woltersschool en alle andere vrijwilligers voor hun bijdrage aan deze herdenking.

Druk op de knop rechts om de uitzending van RTL 4 te bekijken. Hiervoor is helaas wel een account nodig.
RTL XL - Uitzending 4 mei
Creative Commons-Licentie

De foto’s hierboven zijn gemaakt door Els Hoogink.